Our Hypothesis

Firstly, hypothesis means

  1. (sciences) A tentative conjecture explaining an observation, phenomenon, or scientific problem that can be tested by further observation, investigation, and/or experimentation.
  2. (general) An assumption taken to be true for the purpose of argument or investigation.
  3. (grammar) The antecedent of a conditional statement.

( taken from wikitionary )
And this is our . Designed by and Ahmad Faiz.

Two of our application have been listed on Adobe Exchange, more info about that here..

So come and this lab has been produced. We think that will pick up, but the pace won’t be nearly as fast as in some of these other areas a

January 15th, 2008 by sabau Posted in Uncategorized |

Flash Lite for Non-Conventional Devices.

Mulanya, selamat tahun baru buat para pengunjung. rasanya tak terlambat lagi untuk mengucapkan selamat tahun baru. harapnya makin banyak rezeki dan juga kontrak2 kerja. dan bagi muslimin dan muslimat, Salam Muharam buat anda semua. Moga bertambah2 amal kebajikan kita di dunia ini.

Sebut pasal ‘Flash Lite For Non-Conventional Devices’, istilah ini pertama kali saya dengar semasa . Beliau menyebutkan bahawa PSP merupakan Non-Conventional Devices. ( pasni guna singkatan NCD ). Sama kategori dengan PSP adalah . Semasa seminar Flash Lite, beliau begitu seronok menyebutkan ‘Chumby, chumby’. Pada masa tu jugalah beliau tunjukkan pada kami pasal chumby, satu device yang menggunakan Flash Lite 3. Keluar tahun 2007. Chumby berfungsi sebagai personal internet player, siap ada widget² berguna macam penggera jam, boleh surf ebay, masuk youtube, surf flickr dan bermacam² lagi boleh buat.

Oh kalau nak tahu, keupayaan Flash Lite 3 adalah setara dengan Flash Player 8. Tu sebab boleh play youtube dan juga applikasi yang lebih interaktif. Dan baru baru ni, Sony Mylo ini merupakan gadget yang lebih dikhususkan untuk pengguna yang mahu menggunakan internet dimana jua. Alternatif kepada laptop, ia juga mempunyai keyboard dan Sony Mylo merupakan gadget kedua mempunyai Flash Lite 3 selepas chumby.

Semakin hari semakin banyak penggunaan Flash Lite dalam peralatan² moden. Bermula dengan handphone, kali ini Flash Lite dah masuk dalam gadget² yang dipanggil non-Conventional Devices( NCD ). Apa yang saya faham dengan istilah NCD adalah NCD merupakan satu kategori gadget yang bukan satu keperluan. PSP, Chumby, Mylo. Pada hemat dan kefahaman saya, device² ini tidak sepenting handphone. masa sekarang ini, handphone sudah menjadi satu keperluan buat seluruh umat manusia sejagat. dari darjah 3 sampaila tua.

tapi device² yang dijelaskan tadi adalah untuk sesetengah golongan sahaja. PSP sudah tentu buat mereka yang bergelar ‘gamers’. Chumby pulak dikhususkan buat mereka yang. Dan Sony Mylo dikhususkan untuk pengguna WiFi yang casual. Dengan penggunaan Flash Lite 3 dalam Chumby dan Sony Mylo 2, Flash Lite mempunyai masa depan yang cerah. .

Dunia mobile content, Flash lite sememangnya berkembang dengan pesat. kena kejar ni…

Efforts to revise the law are mired in backroom negotiations in both the house and the senate and show no signs of gaining the momentum necessary to ensure completion of the reauthorization in 2008

a

January 10th, 2008 by sabau Posted in Uncategorized |